Vildsvinsgryta med svamp

En smakrik gryta på vildsvin. Perfekt till hösten!

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 800 g vildsvinskarré eller grytbitar av vildsvin
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3-4 st kvistar färsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 3-4 st persiljekvistar
  • 1 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 10 g/ 2 nävar torkade trattkantareller/färska trattkantareller och trumpetsvamp
  • 1 dl grädde (40%)
  • smör
  • rapsolja
  • 1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
  • 1 msk kinesisk soja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär ner vildsvinsköttet i bitar med ett par centimeters sida.

Skala och hacka den gula löken, skala och skär morötterna i bitar samt skala och riv och finhacka vitlöksklyftan.

Hacka timjan och persilja grovt.

Lägg trattkantarellerna i vatten så att de får svälla alt. om du har färska skär ner dem i bitar och stek dem i smör.

Hetta upp en stekgryta och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. När köttet har fått färg tillsätts lök och morotsbitar. Allt får bryna några minuter till innan timjan, tomatpuré och persilja vänds i.

Tillsätt vin, vatten och fond. Låt grytan koka upp för att sedan sjuda sakta under lock i 30 minuter.

Låt trattkantarellerna rinna av i sil innan de vänds ner i grytan alt. lägg i de stekta svamparna i grytan. Slå i grädde och höj värmen.

Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 5 minuter till.

Färga med kinesisk soja och smaka av med salt och peppar.

Servera med klyftpotatis och haricot verts.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Vildsvinsgryta med svamp"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se