Spaghetti all’Aragosta (hummer)

Spaghetti med hummer, schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 st hummer (ca 500 g)
  • 3 st kvisttomater
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • finhackad bladpersilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).

Skär stjärten i små tärningar.

Knäck klorna med en nötknäppare.

Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset.

Hacka fruktköttet i små tärningar.

Stek schalottenlöken mjuk i olivolja.

Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.

Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet lätt blir segt.)

Koka pastan. Häll av vattnet.

Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.

Servera med olivolja och persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spaghetti all’Aragosta (hummer)"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se