Öppna meny

Baron de Ley

Topproducent i Rioja Baja som grundades 1985 i ett kloster från 1500-talet. Vineriet byggdes om 2019 och har idag en av världens största fatparker. Man har en modern vinfilosofi där rena och fruktiga viner står i första rummet. Baron de Ley skördar ständigt höga betyg och utmärkelser från Internationella vinjournalister.

Spanien

KLASSISK RIOJA - SOM VI LÄRT OSS ÄLSKA DEN HÄR I SVERIGE

BARON DE LEY grundades 1985 som en prestigeproducent i Rioja Baja, med de stora slotten i Bordeaux som förebild. Baron de Ley är en modern bodega som samtidigt står kvar med ett ben i det klassiska Rioja. Vinanläggningen och de första vingårdarna ligger vid ett gammalt kloster från 1500-talet. Det kompromisslösa arbetet med kvalitet är centralt för Baron de Ley och en viktig del i detta arbete är att vara självförsörjande på druvor, något som är ovanligt i Rioja. Strategin har varit framgångsrik och Baron de Leys viner erhåller regelbundet höga betyg av ledande internationella vinexperter.

4 snabba fakta om Baron de Ley

Rioja, Spanien
Självförsörjande på druvor
Får regelbundet höga betyg
Vineriet beläget i ett kloster från 1500-talet

”REDAN SOM UNG VAR LANDSBYGDEN MIN PASSION, SÅ LANDET OCH VINET VAR ETT NATURLIGT VAL. VIN, NATUR OCH MIN KÄRLEK TILL FÅGLAR FICK MIG HIT” – Gonzalo Rodriguez

Baron de Ley i Rioja Baja grundades 1985 i ett kloster där munkar gjorde vin för mer än 500 år sedan, som ett banbrytande projekt i DOC Rioja: en vingårdsfokuserad vingård, inspirerad av de stora franska slotten i Bordeaux. Vineriet grundades som en modern bodega med ett ben i det klassiska Rioja. Det kompromisslösa arbetet med kvalitet är centralt och en viktig del av det är att vara självförsörjande på druvor, något som är ovanligt i Rioja. Strategin har varit framgångsrik och vinerna erhåller regelbundet höga betyg av ledande internationella vinexperter.

Gonzalo Rodriguez är vinmakaren som förnyat sin produktionslinje och byggt en helt ny vinanläggning med stora förändringar som lett till både nya produkter och ökad kvalitet på de nuvarande. Det invigdes 2019 och har idag en av världens största fatparker. Rodriguez har en modern vinfilosofi där rena och fruktiga viner står i första rummet och där man är specialiserad på Reserva- och Gran Reserva-viner som hedrar Riojas hyllade tradition av lång lagring på franska och amerikanska ekfat.

Barón de Ley äger idag mer än 600 hektar vingårdar i olika subregioner, vilket garanterar viner av högsta kvalitet med personlighet och typicitet av diversifierade mikroklimat, jordmåner och druvsorter från de olika platserna.

Idag exporterar man nära 89 procent av sin produktion genom ett distributionsnät i över 50 länder. Genom att kombinera en mycket distinkt identitet med ett öppet innovativt förhållningssätt till vinframställning, har Barón de Ley under de senaste 35 åren byggt sin framgång och särställning fram till idag, som en prisbelönt vingård bland eliten av Spaniens vinproducenter i allmänhet och Rioja i synnerhet.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget