fbpx
Öppna meny
Frankrike

Cognac Bossard XO Petite Champagne

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Cognac 200 ml 40%
Beställningssortiment
Cognac Bossard XO Petite Champagne 179kr
Beställ här

Smakbeskrivning

Karaktär

Druvig, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär och inslag av apelsin, aprikos, svart te, hasselnötter, choklad, kanel och vanilj. Smaken har en härlig komplexitet och enastående djup. Avslutningen är generös och lång.

Gott till

Avnjutes företrädesvis solitär som avec.

Passar till

Avec/Digestif
Fest
Fredagsmys
Jul
Sällskapsdryck

Fakta

Förslutning

Syntetkork

Årgång

NA

Sockerhalt

0.8 gram/100ml

Druvor

Ugni blanc 100%

Lagring

Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.

Artikelnummer

246

Producent

Cognac Dobbé

GENERATIONER AV PASSION FÖR COGNAC
Sedan 1787 har familjen Dobbé producerat exceptionell cognac i den franska byn Salignac-sur-Charente. Generationer av passionerade vinodlare och destillatörer har fortsatt traditionen – från far till son och från mor till dotter. Familjeföretaget drivs idag av Michel Dobbé vid rodret, som även är ”Maître de Chai” (källarmästare).

Till sitt förfogande har man 35 hektar mark där man odlar druvorna till sin cognac varav två tredjedelar är belägna i Petite Champagne och resterande del i Fins Bois. Att odla sina egna druvor är mycket ovanligt i Cognac men detta är något som Dobbé gjort i alla generationer och som man är stolt över. Idag exporteras deras cognac till ett 50-tal länder och har lovordats med flertalet utmärkelser.

Cognac Bossard XO Petite Champagne 179kr
Beställ här
Produktblad

Cognac Bossard XO Petite Champagne

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!