fbpx
Öppna meny
Dobbe Cognac XO 2024
Fast sortiment

Cognac Bossard XO

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Cognac 500 ml 48%
Cognac Bossard XO 399kr
Köp på Systembolaget

Smakbeskrivning

Karaktär

Druvig, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär och inslag av aprikosmarmelad, apelsin, honung, nötter, choklad, kryddor och vanilj. Smaken har en härlig komplexitet där den aningen högre alkoholhalten bidrar till ett djup utöver det vanliga. Avslutningen är generös och lång.

Gott till

Avnjutes företrädesvis solitär alternativt med några droppar vatten.

Passar till

Avec/Digestif
Dessert
Fredagsmys
Höst
Jul

Fakta

Förslutning

Naturkork

Årgång

NA

Sockerhalt

1.1 gram/100ml

Druvor

Ugni blanc 100%

Lagring

Gott att dricka nu. Vinner ej på lagring.

Artikelnummer

44102

Producent

Cognac Dobbé

För restaurang

Antal kolli 12 st

Pris (exkl. moms) 429 kr

Om producent Cognac Dobbé

Cognac Dobbé grundades 1787 och har sitt säte i den lilla byn Salignac-sur-Charente. Familjeföretaget drivs idag av den 8:e generation med Michel Dobbé vid rodret som även är ”Maître de Chai” (källarmästare). [...] Läs mer

Det här är en synnerligen välgjord cognac. Buteljeringen vid 48 % vol. är något sällsynt för cognac men vanligt förekommande för maltwhiskys av exklusivare slag. Cognac Bossard XO är en ypperlig pjäs som bör ha en självklar plats avecvagnen.

GENERATIONER AV PASSION FÖR COGNAC
Sedan 1787 har familjen Dobbé producerat exceptionell cognac i den franska byn Salignac-sur-Charente. Generationer av passionerade vinodlare och destillatörer har fortsatt traditionen – från far till son och från mor till dotter. Familjeföretaget drivs idag av Michel Dobbé vid rodret, som även är ”Maître de Chai” (källarmästare).

Till sitt förfogande har man 35 hektar mark där man odlar druvorna till sin cognac varav två tredjedelar är belägna i Petite Champagne och resterande del i Fins Bois. Att odla sina egna druvor är mycket ovanligt i Cognac men detta är något som Dobbé gjort i alla generationer och som man är stolt över. Idag exporteras deras cognac till ett 50-tal länder och har lovordats med flertalet utmärkelser.

Cognac Bossard XO 399kr
Köp på Systembolaget
Produktblad

Cognac Bossard XO

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget