Blason de Bourgogne Mâcon-Villages

Visa på systembolaget.se

Klicka på knappen för att visa produktens sida på Systembolaget.se.

Årgång
2017
Pris (inkl. moms)
99 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Artikelnr. 2295
Producent Blason de Bourgogne
Ursprung Frankrike, Bourgogne, Mâcon-Villages AOC
Typ Vin, Vitt vin, Torrt, friskt och fruktigt
Druvor Chardonnay 100%
Karaktär Fruktig, ungdomlig doft med inslag av gula äpplen, grapefrukt och smör. Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av gula äpplen, grapefrukt och örter.
Sockerhalt 1 gram/liter
Vinifikation Vingårdar från de bästa småbyarna i Mâconnais i södra Bourgogne betecknas Mâcon-Villages. Vinerna härifrån är friska, fruktiga med mineralkaraktär från kalkhaltig jordmån som påminner lite om oekad Chablis. Härifrån skördas Chardonnaydruvorna och vinifieras till ett torrt vitt vin som lagras på ståltankar i 4 månader innan buteljering.
Förslutning Skruvkapsyl
Lagring Bör konsumeras inom tre år från skörd.
Gott till Fisk, Skaldjur, Vegetariskt. Perfekt till caesarsallad.
Övrigt Vinbönder i Mâconnais har gått ihop och bildat ett kooperativ och en serie viner under gemensamt namn, Blason de Bourgogne, som garant för en bra och prisvärd Bourgogne. I syfte att öka kvaliteten på sina viner startades ambitiösa program med utbildning och hjälp av experter som talade om för varje vinbonde hur och när vingårdarna skall beskäras för att sänka skördeuttag. När tidpunkt för skörd för optimal mognad av druvorna ska ske, och att upphöra med besprutning av vingårdar och övergå till ett skonsamt nästintill ekologiskt vingårdsarbete. Samt att använda sig av moderna och bättre kontrollerade vinifikations-metoder i vinkällaren.
För restaurang
Antal/kolli 12 st
Art. nr. Martin & Servera 721795
Art. nr. Menigo 701850
Pris (exkl. moms) 94 kr
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Blason de Bourgogne Mâcon-Villages

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Blason de Bourgogne Mâcon-Villages

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!