Öppna meny

Klassisk kalops

Blir det mer klassiskt husman än kalops? Med lika klassiska tillbehör som kokt potatis och inlagda rödbetor. Matcha med ett kryddigt vin, gärna från Côtes-du-Rhône.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör
  • 0,5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 10-15 st kryddpepparkorn
  • 4-5 st kryddnejlikor
  • 2 msk anjovisspad
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • potatis
  • inlagda rödbetor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt
Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
Skala och skär lök och morot i stora bitar.
Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
Salta och peppra.
Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
Rör om då och då så att inget bränner vid.
Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt ur grytan tillsammans med kokt potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Klassisk kalops"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget