Klassisk kalops

Blir det mer klassiskt husman än kalops? Med lika klassiska tillbehör som kokt potatis och inlagda rödbetor. Matcha med ett kryddigt vin, gärna från Côtes-du-Rhône.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör
  • 0,5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 10-15 st kryddpepparkorn
  • 4-5 st kryddnejlikor
  • 2 msk anjovisspad
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • potatis
  • inlagda rödbetor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt
Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
Skala och skär lök och morot i stora bitar.
Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
Salta och peppra.
Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
Rör om då och då så att inget bränner vid.
Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt ur grytan tillsammans med kokt potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Klassisk kalops"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!