Sparris med pocherat ägg, löjrom och crème fraiche

Kombinera vårens primörer, i detta fall sparris, med ett ekologiskt vitt, friskt och fruktigt vin. Recept och foto: Simon Bajada.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 knippen grön sparris
  • 4 st ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk smör
  • saften från 1/4 citron
  • 75 g löjrom eller kaviar
  • 4 msk crème fraiche
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg tre sparrisstjälkar åt sidan och koka resten i lättsaltat vatten i en minut. Skölj därefter direkt i kallt vatten.

Skär de tre återstående, råa stjälkarna i tunna strimlor med en mandolin eller potatisskalare och lägg i kallt vatten.

Koka upp saltat vatten i en kastrull och tillsätt en tesked vinäger. Gör med hjälp av en sked en liten virvel i vattnet och släpp i ägget försiktigt. Pochera i 3–4 minuter.

Stek sedan den kokta sparrisen i smör hastigt, bara 20 sekunder, och lägg
på tallrikar. Ringla över citronsaft och placera ett pocherat ägg på sparrisen. Toppa med en sked créme fraiche, en sked löjrom och de råa sparrisstrimlorna.

Servera som förrätt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sparris med pocherat ägg, löjrom och crème fraiche"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se