Kokt kalvkött med grön sås

  • Låt köttet sjuda

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt.

Koka upp vatten, salt och buljongtärning i en stor kastrull.

Lägg i köttet.

Skumma väl.

Tillsätt lagerblad, timjan och vitpepparkorn.

Låt sjuda under lock i 45 minuter.

Lägg i grönsakerna och låt sjuda tills termometern visar 68 grader, i ca 15 minuter.

Blanda alla ingredienserna till såsen utom olivoljan till en jämn smet i en matberedare.

Tillsätt olivoljan i en tunn stråle.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Skär köttet i tunna skivor.

Servera med såsen och de kokta grönsakerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se