Ladda ner högupplöst bild (101 KB) Kokt kalvkött med grön sås Helg och festKöttLångkok Ladda ner högupplöst bild (101 KB) Låt köttet sjuda 45 min RÖSTA PÅ RECEPTET (0) Facebook Twitter Maila Skriv ut Ingredienser 4-6 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. Inköpslista Så här gör du Klar Tillvägagångssätt Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt. Koka upp vatten, salt och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i köttet. Skumma väl. Tillsätt lagerblad, timjan och vitpepparkorn. Låt sjuda under lock i 45 minuter. Lägg i grönsakerna och låt sjuda tills termometern visar 68 grader, i ca 15 minuter. Blanda alla ingredienserna till såsen utom olivoljan till en jämn smet i en matberedare. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor. Servera med såsen och de kokta grönsakerna. Stäng Inköpslista Stäng Utforska Bakade tomater med pecorino (0) 4 h Lakritspavlova med lemoncurd och bär (10) 1 h och 20 min Vita bönor med basilika och tomat (0) 15 min Gotländsk lammburgare (1) 1 h