fbpx
Öppna meny

Kokt kalvkött med grön sås

  • Låt köttet sjuda

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt.

Koka upp vatten, salt och buljongtärning i en stor kastrull.

Lägg i köttet.

Skumma väl.

Tillsätt lagerblad, timjan och vitpepparkorn.

Låt sjuda under lock i 45 minuter.

Lägg i grönsakerna och låt sjuda tills termometern visar 68 grader, i ca 15 minuter.

Blanda alla ingredienserna till såsen utom olivoljan till en jämn smet i en matberedare.

Tillsätt olivoljan i en tunn stråle.

Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Skär köttet i tunna skivor.

Servera med såsen och de kokta grönsakerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng