fbpx
Öppna meny

Färsk bönsallad med körsbärstomater och sardelldressing

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g färska bönor t.exvaxbönor och haricot vert
  • 3 st finhackade schalottenlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 st finhackade sardellfiléer
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Häll av vattnet och kyl bönorna i isvatten.

Blanda bönorna med körsbärstomaterna och schalottenlöken.

Blanda ihop en dressing av de övriga ingredienserna och slå den över bönsalladen, smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng