Ananasgranité med rosépeppar och saltrostad mandel

  • Tillagning
  • Låt stå i frysen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 0,5 dl Socker
  • 0,5 dl Vatten
  • 400 g (halv stor) Annanas i bitar
  • 1 st pressad Lime
  • 3/4 dl Rotari
  • 0,5 msk krossad Rosepeppar
  • 3 msk skalad & hackad mandel
  • 1 liten nypa flingsalt
  • 1 tsk olivolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret har smält och kyl sedan sockerlagen.

Mixa ananasbitarna med sockerlagen i en mixer.

Krossa rosépepparkornen i en mortel.

Rör ner pepparn tillsammans med limejuicen och Rotari i ananaspurén.

Häll blandningen i en frystålig form och ställ in den i frysen.

Ta ut granitén efter 1 timme och rör ut isklumparna med en gaffel, upprepa detta 3-4 gånger.

Blanda den hackade mandeln med olivoljan och saltet och rosta den gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.

Ta ut granitén ur frysen strax före servering och skrapa med en gaffel i granitén tills den får samma konsistens som grov snö.

Servera granitén i portionsformar garnerad med saltrostad mandel.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se