Ananasgranité med rosépeppar och saltrostad mandel

  • Tillagning
  • Låt stå i frysen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 0,5 dl Socker
  • 0,5 dl Vatten
  • 400 g (halv stor) Annanas i bitar
  • 1 st pressad Lime
  • 3/4 dl Rotari
  • 0,5 msk krossad Rosepeppar
  • 3 msk skalad & hackad mandel
  • 1 liten nypa flingsalt
  • 1 tsk olivolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret har smält och kyl sedan sockerlagen.

Mixa ananasbitarna med sockerlagen i en mixer.

Krossa rosépepparkornen i en mortel.

Rör ner pepparn tillsammans med limejuicen och Rotari i ananaspurén.

Häll blandningen i en frystålig form och ställ in den i frysen.

Ta ut granitén efter 1 timme och rör ut isklumparna med en gaffel, upprepa detta 3-4 gånger.

Blanda den hackade mandeln med olivoljan och saltet och rosta den gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.

Ta ut granitén ur frysen strax före servering och skrapa med en gaffel i granitén tills den får samma konsistens som grov snö.

Servera granitén i portionsformar garnerad med saltrostad mandel.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer