Aioli

Aioli är en härlig vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till skaldjur, grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Aioli
  • 1 st äggula
  • 1/2 msk Zeta Vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl Zeta Rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Se till att alla ingredienser är rumstempererade, ta fram en stund innan tillredning. Det minskar risken för att aiolin ska skära sig.

Vispa ihop äggulavinäger och dijonsenap.

Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Rör ner den krossade och finhackade vitlöken.

Smaka av med salt och peppar.

Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Aioli"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se