Portobello-pizza med chèvre, pesto, ruccola och körsbärstomater

Grilla vegetariskt i sommar. Portobello, kallas även kastanjechampinjon, och är perfekt att grilla. Kombinera enligt nedan och du har en vinnande kombination och smakupplevelse.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Portabello-pizza
  • 4-6 st portobellosvampar
  • 2 msk olivolja
  • 100 g chèvre
  • 125 g mozzarella
  • 5 g ruccola
  • 12-15 halverade körsbärstomater
  • Pesto
  • 3 dl hackad färsk basilika
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Kör alla ingredienser till peston, utom olja, i en matberedare till en smulig massa.

Fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Pensla svamparna på både sidor med olja.

Grilla på båda sidor tills svampen börjar bli lite mjuk.

Lägg svampen med lamellerna uppåt. Fördela peston och sedan mozzarellan och chèvreosten ovanpå svamparna.

Ställ tillbaka dem på grillen, sätt på locket och grilla tills osten har smält något.

Toppa med ruccola och tomater och servera direkt.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Portobello-pizza med chèvre, pesto, ruccola och körsbärstomater"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se