Svamprisotto med coppachips

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g blandad svamp ex. karljohan eller smörsopp
  • 300 g avorioris
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl torr vermouth
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 30 g riven parmesan
  • salt & peppar
  • 8 tunna skivor coppa (lufttorkad fläskkarré)
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och rensa svampen och skär den i mindre bitar.

Fräs svampen i smöret, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan så länge.

Stek coppan i en torr stekpanna på medelhög värme tills fettet börjar smälta och den börjar få färg.

Lägg coppan åt sidan på en bit hushållspapper.

Koka upp buljongen och håll den varm.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i en vid kastrull, utan att ta färg.

Häll i avorioriset och låt det fräsa med löken i ett par minuter under ständig omrörning.

Pass upp så att riset inte bränns.

Slå på vermouthen och låt den nästan koka in i riset.

Slå på en del av buljongen så att det precis täcker riset.

Sänk värmen och låt det sjuda tills det börjar sugas upp av riset, då häller man på nästa slev av buljongen.

Rör om med jämna mellanrum.

Upprepa detta tills riset är färdigt.

Det tar ca 20 minuter, riset ska vara blött men ha lite tuggmotstånd.

Rör ner svampen och parmesanen i risotton.

 

Servera svamprisotton i djupa tallrikar med coppachipsen nedstucket i riset.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!