Mezze Maniche med bolognese av högrev

En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Mezze Maniche med bolognese av högrev
  • 1 paket Zeta Mezze Maniche Casa Di Luca (400 gram)
  • 300 gram högrev tärnad
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten gul lök (finhackad)
  • 2 st vitlöksklyftor (tunt skivade)
  • 1 burk plommontomater (400 gram)
  • 1 dl matlagningsvin (vin)
  • vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • några kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • lite persilja (hackad)
  • parmesan (till servering)
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn högreven i olivolja tills den fått fin färg.

Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.

Häll i tomater, vin, vatten, timjan och buljongtärningen.

Låt puttra ca 1 timme tills köttet är mört.

Späd eventuellt med lite mer vatten.

Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan och vänd ner den.

Strö över persilja och lite nyriven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Mezze Maniche med bolognese av högrev"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se