Choklad- och myntaglass med apelsinmarinerade jordgubbar

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Glass
  • 6 äggulor
  • 125 g socker
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 2 kvistar färsk mynta
  • Apelsinmarinerad jordgubbar
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk cointreaulikör
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Häll grädde och mjölk i en kastrull och låt det koka upp.

Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i gräddmjölken tillsammans med myntan.

Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.

Vispa ner den varma gräddmjölken med chokladen i äggblandningen.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °.

Smeten får inte koka.

Sila smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad och låt den sedan kallna i kylskåpet.

Kör glassmeten i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.

Koka apelsinjuicen med sockret tills drygt hälften återstår.

Låt apelsinlagen kallna och blanda i likören.

Dela jordgubbarna och vänd ner dem i apelsinmarinaden strax före serveringsdags.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer