Choklad- och myntaglass med apelsinmarinerade jordgubbar

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Glass
  • 6 äggulor
  • 125 g socker
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 2 kvistar färsk mynta
  • Apelsinmarinerad jordgubbar
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk cointreaulikör
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Häll grädde och mjölk i en kastrull och låt det koka upp.

Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i gräddmjölken tillsammans med myntan.

Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.

Vispa ner den varma gräddmjölken med chokladen i äggblandningen.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °.

Smeten får inte koka.

Sila smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad och låt den sedan kallna i kylskåpet.

Kör glassmeten i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.

Koka apelsinjuicen med sockret tills drygt hälften återstår.

Låt apelsinlagen kallna och blanda i likören.

Dela jordgubbarna och vänd ner dem i apelsinmarinaden strax före serveringsdags.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se