Grillad Marulk med kronärtskocka och dragoncitronett

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 gr Marulkfilé
  • 8 små / 4 stora Kronärtskockor
  • 2 Citroner
  • 2 msk hackad dragon
  • 200 gr Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka kronärtskockorna i saltat vatten med en rejäl skvätt olivolja.

När det går att dra loss bladen från kronärtskockorna är de färdiga.

Smält smöret i en kastrull och klara smöret genom att ta bort skummet med en liten soppslev.

Riv skalet av citronerna, och skär av resten av skalet med en vass kniv.

Skär ut hinnfria filéer och pressa ut juicen ur resterna av citronerna.

Smaksätt smöret med citronjuicen och salt, lägg i citronfiléerna och den hackade dragonen.

Skär marulken i centimetertjocka skivor, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.

Grilla skivorna i en het grillpanna 1-2 minuter på vardera sida.

Arrangera marulken och kronärtskockorna på 4 varma tallrikar, om stora kronärts- kockor används så dela dem i två halvor på längden.

Slå den varma citronetten över fisken och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!