Fikon, honung och bakad yoghurt

  • tillagningstid
Med våra enkla, inspirerande och vegetariska recept kan du servera mousserande vin genom hela middagen.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Bakad yoghurt
  • 500 g  naturell yoghurt
  • 200 ml kondenserad mjölk
  • För garnering
  • 4 st  fikon
  • 2 msk honung
  • 2 msk bipollen alternativt rostade pinjenötter
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 140 grader och placera en ugnssäker form med vatten i botten av ugnen.

Blanda kondenserad mjölk och yoghurt i en skål.

Lägg blandningen i 4 små ugnssäkra former.

Ställ in formarna i ugnen i 10-15 minuter.

Låt sedan formarna svalna i rumstemperatur i 15 minuter och placera sedan i kylen tills de är helt kalla.

Skiva fikonen i fjärdedelar och lägg på yoghurten. Toppa sedan med honung och bipollen eller rostade pinjenötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Fikon, honung och bakad yoghurt"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!