Pasta all’Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4-6 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1-2 st urkärnade och finhackade röda chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • 2 msk finhackade bladpersilja
  • parmesan
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs vitlök och chili i olivoljan.

Tillsätt tomatpuré. Låt fräsa så att tomatpurén ”rostas”, då ger den mer smak.

Tillsätt körsbärstomater.

Smaka av med salt och peppar.

Låt puttra i cirka 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll av pastavattnet men spara cirka 1 dl i kastrullen.

Blanda pastan med tomatsåsen direkt i pannan.

Om pastan känns torr, späd med en del av det sparade pastavattnet.

Servera med bladpersilja och riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pasta all’Arrabbiata"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se