Pappardelle med salsiccia och bönor

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g pappardelle
  • 500 g färska salsicciakorv
  • 2 msk olivolja
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 stor röd paprika
  • 2 dl kokta borlottibönor eller vita stora bönor
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hänsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 4-6 strimlade salviablad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grilla paprikan under grillelementet i ugnen tlls den är svart runt om.

Lägg paprikan i en skål och täck över med plastfilm, låt den svalna.

Skala, kärna ur och strimla paprikan.

Bryn korven i olivolja i en stekpanna.

Lyft upp korven och lägg i löken.

Låt löken fräsas mjuk och slå på vinet, koka ner vinet till hälften återstår.

Häll i hönsbuljong och grädde och låt det koka ihop något.

Värm bönorna, den strimlade paprikan och korven i såsen.

Smaka av med salt och peppar och strö över salvian.

Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja, servera pastan med bönsåsen och salsiccakorven.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer