Pappardelle med salsiccia och bönor

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g pappardelle
  • 500 g färska salsicciakorv
  • 2 msk olivolja
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 stor röd paprika
  • 2 dl kokta borlottibönor eller vita stora bönor
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hänsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 4-6 strimlade salviablad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Grilla paprikan under grillelementet i ugnen tlls den är svart runt om.

Lägg paprikan i en skål och täck över med plastfilm, låt den svalna.

Skala, kärna ur och strimla paprikan.

Bryn korven i olivolja i en stekpanna.

Lyft upp korven och lägg i löken.

Låt löken fräsas mjuk och slå på vinet, koka ner vinet till hälften återstår.

Häll i hönsbuljong och grädde och låt det koka ihop något.

Värm bönorna, den strimlade paprikan och korven i såsen.

Smaka av med salt och peppar och strö över salvian.

Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja, servera pastan med bönsåsen och salsiccakorven.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se