Chipotlesmör

  • Rosta papriken
  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 250 g smör rumstempererat
  • 1 röd paprik
  • 8  vitlöksklyftor
  • 75 g inlagd chipotlechili
  • salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225°C.

Dela paprikan i två halvor och kärna ur den.

Gnid in skalet med lite olivolja och lägg halvorna med skalsidan uppåt i en ugnsfast form.

Lägg vitlöksklyftorna i samma form och rosta dem tillsammans med paprika i ca 20 minuter.

Låt paprikahalvorna svalna i en ihopknuten plastpåse, så blir de lättare att skala.

Vispa smöret vitt och fluffigt med en elvisp.

Skala paprikan och mixa den till puré i en mixer.

Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och hacka den inlagda chipotlechilin.

Blanda allt med smöret och smaka av med salt.

Forma rullar av kryddsmöret i plastfolie och låt det stelna i kylen.

Servera kryddsmöret till grillat kött och t.ex. grillade majskolvar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer