Högrevsbolognese med Mezze Maniche

En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 paket Mezze Maniche
  • 300 g tärnad högrev
  • 3 msk olivolja Extra Virgine
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk plommontomater
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 st täning köttbuljong
  • några kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • hackad persilja
  • parmesan till servering
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bryn högreven i olivolja tills den fått fin färg.

Lägg i lök och vitlök. Bryn ytterligare någon minut.

Häll i plommontomatervinvattentimjan och buljongtärningen.

Låt puttra cirka 1 timme, tills köttet är mört.

Späd eventuellt med lite mer vatten.

Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan och vänd ner den.

Strö över persilja och lite nyriven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Högrevsbolognese med Mezze Maniche"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se