Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino

En pasta som matchas med rätt typ av vin är svårslaget. Och du vet väl att svamp älskar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera från Piemonte?

(1)

Rostad pumpasoppa

En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.

(5)

Tagliatelle med svamp och tryffel

En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.

(2)

Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré

Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.

(2)

Högrevsbolognese med Mezze Maniche

En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.

(1)

Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök

En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.

(0)

Hel grillad kyckling med färska örter

Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.

(2)

Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

(2)

Flankstek med ramslökspesto, kikärter och fetaoströra

Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.

(4)

Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia

Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.

(5)

Boeuf bourguignon

En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.

(1)

Pasta all’Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.

(0)

Tournedos Rossini

En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.

(0)

Renkalv med morotspuré och skysås

Att vilt och Barolo går perfekt ihop är sen gammalt och det är detta recept ett utmärkt exempel på.

Receptet är framtaget av Livets Goda Vinet & Maten.

(0)

Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon

Tänk på att råvarorna är A och O när du rullar dina köttbullar. Med klassiska tillbehör som potatismos, pressgurka och rårörda lingon är rätten svensk husmanskost personifierad. Ska du ha köttbullarna på julbordet kan du skippa tillbehören och satsa på andra julklassiker såsom Janssons frestelse.

(2)

Tagliata på hjort- eller oxfilé med grön polentakaka och svamp

Gå Italien hela vägen. En lyxigare rätt med hjort- eller oxfilé som matchas med Kungen av vin, en klassisk Barolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

(2)

Biff Rydberg

En riktig klassiker och lyxigare variant av pyttipanna. Passar till ett fruktigt och smakrikt rött vin.

(1)

Steak Salad

Steak Salad är en klassiker som passar utmärkt till Pinot Noir. För bästa smak - välj ekologiskt kött! PS. Man får ha bearnaisesås till köttet om man vill.

(0)

Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad

Välj själv om du vill göra din wienerschnitzel på kalv, fläsk eller kalkon. Oavsett kommer arbetsinsatsen att löna sig när du smakar njuter av dina nyfriterade schnitzlar.

(2)

Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto

Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.

(3)

Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker

För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).

(2)

Lammstek med klassisk potatisgratäng

Lammstek med klassisk potatisgratäng och haricot verts. Perfekt till påsk och vårens högtider.

(1)

Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème

Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.

(0)

Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte

(1)

Zucchinisoppa med olivpizza

(0)

Pappardelle med salsiccia och bönor

(1)

Tomat- och mozzarellasallad

(0)

Färsk bönsallad med körsbärstomater och sardelldressing

(0)

Liten råbiff med kapris och vaktelägg

(0)

Pasta Vongole

Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

(0)

Carpaccio classico

(0)

Spaghetti alla puttanesca

(0)

Snabba grytan med Salsicciakorv

(0)

Vita bönor med basilika och tomat

(0)

Bruschetta med bönsallad

(0)

Bruschetta med tomater

(0)

Grillade grönsaker i paket

(0)

Lammlägg i Barolo

(0)

Kokt kalvkött med grön sås

(0)

Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål

(0)

Sparrissoppa med Rotari

(0)

Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner

(0)

Bakade tomater med pecorino

(0)

Fikonpaj med getost och honung

(0)

Pizza med päron och gorgonzola

(1)

Pizza al Mare

(0)

Pizza Bresaola

(1)

Pizzadeg för 6 stora pizzor

(0)

Gös med örttäcke i vitt vin

(1)

Caponata

(0)

Involtini di vegetario

(0)

Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor

Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.

(0)

Vitello tonnato

(0)

Minestrone à la Milanese

(0)

Osso Buco alla milanese

(0)

Björnbärsmarinerad vaktel med grillad Polenta

(0)

Grillad Marulk med kronärtskocka och dragoncitronett

(0)

Citron- och rosmarinfylld kyckling med rostade svartrötter, ugnsbakade tomater och gremolata

(0)

Parmesan- och prosciuttofyllda kalvrullader med balsamicobrässerade tomater och marsalareduktion

(0)

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!