Involtini di vegetario

  • Koka potatis
  • Blanchera vitlöksklyftorna
  • Koka kålbladen
  • Stek i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 20 blad av spetskål eller späd vitkål
  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 50 g pinjenötter
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 3 äggulor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smält smör
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka potatisen med skalet på.

Låt potatisen svalna och skala den sedan.

Blanchera vitlöksklyftorna i ca 5 minuter och rosta dem sedan i en stekpanna med lite olivolja.

Låt dem svalna och finhacka dem.

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna och strimla de soltorkade tomaterna.

Mosa potatisen och blanda den med olivoljan.

Blanda i vitlöken, pinjenötterna och tomatstrimlorna.

Rör till sist i äggulorna, ett i taget, och smaka av med salt och peppar.

Koka kålbladen mjuka i rikligt med lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Klicka ut moset på kålbladen och forma dem till kåldolmar.

Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnsfast form, slå på buljongen och pensla kåldolmarna med lite smält smör.

Stek i 200 C varm ugn ca 30 minuter.

Servera kåldolmarna varma med pesto.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!