fbpx
Öppna meny

Involtini di vegetario

  • Koka potatis
  • Blanchera vitlöksklyftorna
  • Koka kålbladen
  • Stek i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 20 blad av spetskål eller späd vitkål
  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 50 g pinjenötter
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 3 äggulor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smält smör
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka potatisen med skalet på.

Låt potatisen svalna och skala den sedan.

Blanchera vitlöksklyftorna i ca 5 minuter och rosta dem sedan i en stekpanna med lite olivolja.

Låt dem svalna och finhacka dem.

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna och strimla de soltorkade tomaterna.

Mosa potatisen och blanda den med olivoljan.

Blanda i vitlöken, pinjenötterna och tomatstrimlorna.

Rör till sist i äggulorna, ett i taget, och smaka av med salt och peppar.

Koka kålbladen mjuka i rikligt med lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Klicka ut moset på kålbladen och forma dem till kåldolmar.

Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnsfast form, slå på buljongen och pensla kåldolmarna med lite smält smör.

Stek i 200 C varm ugn ca 30 minuter.

Servera kåldolmarna varma med pesto.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget