Snabba grytan med Salsicciakorv

  • Låt sjuda i grytan

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 salsicciakorvar alt chorizo i bitar
  • 2 stora el 3 små röda paprikor i bitar
  • 2 gullökar i bitar
  • 3 msk zeta olivolja
  • 3-4 msk zeta rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar zeta kidneybönor (röda) sköljda och avrunna
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • storbladig persilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär korvar, paprika och lök i bitar.

Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull.

Fräs korven och grönsaker i olja tills de får färg.

Häll sedan på vattnet och vinägern.

Lägg i bönorna och låt allt sjuda i 10-15 minuter, under lock.

Smaka av med salt och peppar.

Låt servera med lite storbladig persilja.

 

Tips! om du vill kan du byta vattnet mot Ardita Passata ”Rustica di Pomodoro” (passerade tomater) om du vill göra grytan lite mer ”italiensk”.

Vill du ha högre syra, öka mängden vinäger.

Lägre syra och en lite söt smak får du om du byter ut rödvinsvinägern mot balsamvinäger.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se