Italiensk påskpaj (Torta Pasqualina)

  • Baka pajerna i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 pkt fryst smördeg ca 400g
  • 600 g färsk spenat
  • 50 g riven parmesan
  • 100 g gorgonzola
  • 2 ägg
  • 4 kronärtskockor skivade
  • salt & peppar
  • 1 uppvispat ägg till pensling
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs spenaten i en kastrull tills vätskan i spenaten ångat bort.

Krydda med salt och svartpeppar.

Låt spenaten svalna och krama ur den så mycket det går.

Hacka spenaten och blanda den med riven parmesan och gorgonzolan skuren i små bitar.

Vispa upp äggen lätt och blanda ner dem i spenat och ostblandningen.

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem tunt.

Skär ut 16 bottnar och lock med ett kaffefat som mall.

Pensla en bakplåt med lite matolja och lägg ut 8 bottnar på den.

Fördela hälften av spenatfyllningen i mitten på varje botten och lääg en halv skivad kronärtskocka ovanpå.

Lägg på resten av spenaten och pensla kanterna med uppvispat ägg.

Lägg på smördegslocken och nyp fast dem i kanterna med en gaffel.

Pensla pajerna med ägg och baka av dem i ugn.

200°C ca 20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se