Italiensk påskpaj (Torta Pasqualina)

  • Baka pajerna i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 pkt fryst smördeg ca 400g
  • 600 g färsk spenat
  • 50 g riven parmesan
  • 100 g gorgonzola
  • 2 ägg
  • 4 kronärtskockor skivade
  • salt & peppar
  • 1 uppvispat ägg till pensling
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs spenaten i en kastrull tills vätskan i spenaten ångat bort.

Krydda med salt och svartpeppar.

Låt spenaten svalna och krama ur den så mycket det går.

Hacka spenaten och blanda den med riven parmesan och gorgonzolan skuren i små bitar.

Vispa upp äggen lätt och blanda ner dem i spenat och ostblandningen.

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem tunt.

Skär ut 16 bottnar och lock med ett kaffefat som mall.

Pensla en bakplåt med lite matolja och lägg ut 8 bottnar på den.

Fördela hälften av spenatfyllningen i mitten på varje botten och lääg en halv skivad kronärtskocka ovanpå.

Lägg på resten av spenaten och pensla kanterna med uppvispat ägg.

Lägg på smördegslocken och nyp fast dem i kanterna med en gaffel.

Pensla pajerna med ägg och baka av dem i ugn.

200°C ca 20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer