Semifreddo di Arabica

  • Tillagning
  • Låt stå i frysen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g dadlar
  • 100 g chokladkaffebönor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret tills det är ljust och krämigt.

Lättvispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

Vispa äggvitan med en nypa salt tills den bildar fasta toppar.

Vänd försiktigt ner äggvitan i ägg- och gräddblandningen.

Skålla och skala hasselnötterna.

Rosta dem försiktigt i en torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar ta färg.

Låt dem svalna.

Kärna ur dadlarna och strimla dem fint.

Grovhacka hasselnötterna och chokladkaffebönorna i en matberedare.

Blanda ner smaksättningen i semifreddogrunden.

Klä en avlång brödform med plastfilm, häll i smeten och frys in den.

Semifreddo smakar bäst om man tar ut den ur frysen en liten stund innan man ska servera den.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!