fbpx
Öppna meny

Semifreddo di Arabica

  • Tillagning
  • Låt stå i frysen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g dadlar
  • 100 g chokladkaffebönor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret tills det är ljust och krämigt.

Lättvispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

Vispa äggvitan med en nypa salt tills den bildar fasta toppar.

Vänd försiktigt ner äggvitan i ägg- och gräddblandningen.

Skålla och skala hasselnötterna.

Rosta dem försiktigt i en torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar ta färg.

Låt dem svalna.

Kärna ur dadlarna och strimla dem fint.

Grovhacka hasselnötterna och chokladkaffebönorna i en matberedare.

Blanda ner smaksättningen i semifreddogrunden.

Klä en avlång brödform med plastfilm, häll i smeten och frys in den.

Semifreddo smakar bäst om man tar ut den ur frysen en liten stund innan man ska servera den.

Stäng

Inköpslista

Stäng