Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner

  • Tillagning
  • Värm cannellonin i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 500 g ricottaost
  • 8 skivor parmaskinka
  • 300 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • salt & nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär lasagneplattorna i ca 15 x 15 cm.

Koka upp vatten i en stor kastrull med lite olivolja och salt.

Förkoka plattorna i 2 minuter.

Lyft ur plattorna och låt dem kallna i ett iskallt vattenbad, torka plattorna mellan en kökshanduk.

Häll av marinaden från kronärtskockorna och hacka dem fint.

Blanda med ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

Fördela osten längs ena kanten på varje lasagneplatta och rulla ihop dem.

Dela champinjonerna på hälften och bryn dem i olivoljan, pressa över vitlöken och slå på vinet.

Låt vinet koka in i champinjonerna och krydda med salt och peppar.

Värm cannellonin i ugnen, 200 C i ca 10 minuter.

Servera cannellonin med parmaskinkan och de brynta champinjonerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!