Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner

  • Tillagning
  • Värm cannellonin i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 500 g ricottaost
  • 8 skivor parmaskinka
  • 300 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • salt & nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär lasagneplattorna i ca 15 x 15 cm.

Koka upp vatten i en stor kastrull med lite olivolja och salt.

Förkoka plattorna i 2 minuter.

Lyft ur plattorna och låt dem kallna i ett iskallt vattenbad, torka plattorna mellan en kökshanduk.

Häll av marinaden från kronärtskockorna och hacka dem fint.

Blanda med ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

Fördela osten längs ena kanten på varje lasagneplatta och rulla ihop dem.

Dela champinjonerna på hälften och bryn dem i olivoljan, pressa över vitlöken och slå på vinet.

Låt vinet koka in i champinjonerna och krydda med salt och peppar.

Värm cannellonin i ugnen, 200 C i ca 10 minuter.

Servera cannellonin med parmaskinkan och de brynta champinjonerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se