Råraka på rotselleri med laxtartar

Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Råraka på rotselleri
  • 350 g rotselleri
  • 2 st ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • Laxtartar
  • 300 g salmalax eller fryst laxfilé
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 grönt äpple, ex Granny Smith
  • 1 msk riven ingefära
  • skal och saft från 1/2 citron
  • Tillbehör
  • 1 burk Smetana Dill
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skala och riv rotsellerin på de stora hålen på ett rivjärn.

Vispa upp två ägg i en bunke och vänd ner i rotsellerin tillsammans med hackad bladpersilja.

Salta och peppra.

Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut cirka 2 msk per plätt. Platta till och stek på ena sidan till den håller ihop.

Vänd plätten och stek den gyllene på båda sidorna.

Skär laxen i små tärningar.

Kärna ur och hacka äpplet.

Hacka lök.

Blanda samman lax, äpple, rödlök, rivet citronskal.

Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Låt vila i kylen.

Klicka tartar på rårakorna, garnera med dill och en generös klick smetana.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Råraka på rotselleri med laxtartar"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se