Hel grillad kyckling med färska örter

Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 st hel färsk kyckling
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron (skal och saft)
  • 4-6 st krossade vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Marinera kycklingen i en kryddblandning med olivolja, citron, vitlök, rosmarin, salt och peppar.

Grilla hela kycklingen på klotgrill, under lock. Använd indirekt värme genom att lägga glöden på den ena sidan av grillen och kycklingen på den andra.

Samla skyn från kycklingen genom att lägga en folielåda under kycklingen med ett par deciliter vatten. Då droppar saften ner i lådan.

Skyn kan du använda både till servering och till att pensla kycklingen med då och då under grillningen.

Grillningen tar cirka 1–1½ timme beroende på värmen i klotgrillen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Hel grillad kyckling med färska örter"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se