Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker

  • Tillagningstid

För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g lammrack (lammfilé med kotlettben)
  • 2 finhackade rödlökar
  • 3 dl rödvin
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 hela vitlökar
  • 12-16 smålökar gärna blandat
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med glaceringen.

Fräs den hackade rödlöken i en kastrull med lite olivolja utan att den tar färg.

Häll i sockret och låt det smälta ihop med rödlöken.

Tillsätt rödvinet och koka ihop tills hälften återstår.

Rör sedan ner olivoljan och ta av kastrullen från spisen.

Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar, skiva zucchinin och auberginen i 2 cm tjocka skivor, halvera vitlöken med skalet kvar och skala av det yttersta skalet av smålöken.

Lägg ut grönsakerna på en plåt, ringla över lite olivolja och krydda med salt.

Baka grönsakerna i ugnen ca 15 minuter, på 200 C eller tills de är mjuka och har fått fin färg.

Bryn lammracken hastigt i het panna, krydda med salt och peppar.

Pensla lammet med en del av rödvinsglaceringen och efterstek dem i ugnen i ca 10 minuter på 175°C.

Lägg upp de ugnsbakade grönsakerna på fyra varma tallrikar, skiva lammracken och arrangera dem ovanpå grönsakerna.

Värm upp resten av rödvinsglaceringen och fördela den över lammet och grönsakerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se