Soppa med trattkantarell

En gräddig soppa med en av skogens klassiska råvaror, trattkantareller. Avgör själv om du använder färska eller torkade.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g färska, rensade trattkantareller (eller 25 g torkade)
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksuljong
  • 3 dl vispgrädde (40%)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl torr sherry (ex Valdespino Fino Inocente)
  • 1 dl persilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg undan några trattkantareller till senare steg.

Om du använder färska trattkantareller: Skär trattisarna i bitar, gå sedan till steg 4.

Om du använder torkade svampar: Smula ner den torkade svampen i en skål och häll över en del av vattnet så att svampen täcks. Låt den stå och svälla i cirka 30 minuter. Sila av spadet och spara det. Använd det tillsammans med buljongen (totalt 1 liter) när soppan ska spädas. Tillaga sedan soppan enligt nedan.

Finhacka lök och vitlök.

Stek lökarna och kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.

Pudra över mjölet.

Rör om så att det blandas med svampen och löken.

Slå på vatten och grädde under omrörning.

Smula i buljongtärningarna

Låt koka i 10 minuter.

Salta och peppra.

Tillsätt vinägern.

Häll i sherryn.

Hetta upp de trattkantareller du lade undan i lite smör och lägg ner dem i soppan.

Garnera med hackad persilja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Soppa med trattkantarell"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!