Björnbärsmarinerad vaktel med grillad Polenta

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 st vaktlar
  • 4 dl polentagryn
  • 150 gr sockerärtor
  • 2 msk smör
  • Marinad
  • 2,5 dl frysta björnbär
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, socker, nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka ingredienserna till marinaden i 5 minuter.

Mixa marinaden slät och låt den kallna.

Lägg vaktlarna i marinaden och låt dem marinera i ca 8 timmar eller över natten i kylen.

Koka upp vattnet med saltet och smöret.

Häll i polentagrynen och rör ut dem ordentligt i vattnet.

Sänk värmen och låt polentan småkoka under ständig omrörning tills den lossnar kring kanterna och är fast i konsistensen.

Smörj en långpanna med smör och bred ut polentan i ett centimetertjockt lager, låt kallna.

Ta upp polentan ur långpannan och skär den i mindre bitar.

Grilla polentan i het grillpanna tills den får färg.

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Lyft upp vaktlarna ur marinaden och låt dem rinna av.

Bryn dem runt om i varm stekpanna och krydda dem med salt och nymalen svartpeppar.

Efterstek vaktlarna i ugnen på 175°C, ca 15 minuter.

Sila av marinaden och koka upp den i en kastrull, smaka av med lite socker, salt och nymalen svartpeppar.

Dela vaktlarna i två halvor och arrangera dem ovanpå sockerärtorna.

Servera med den grillade polentan och björnbärssåsen.

Garnera med några hela björnbär.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!