fbpx
Öppna meny

Björnbärsmarinerad vaktel med grillad Polenta

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 st vaktlar
  • 4 dl polentagryn
  • 150 gr sockerärtor
  • 2 msk smör
  • Marinad
  • 2,5 dl frysta björnbär
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, socker, nymalen svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka ingredienserna till marinaden i 5 minuter.

Mixa marinaden slät och låt den kallna.

Lägg vaktlarna i marinaden och låt dem marinera i ca 8 timmar eller över natten i kylen.

Koka upp vattnet med saltet och smöret.

Häll i polentagrynen och rör ut dem ordentligt i vattnet.

Sänk värmen och låt polentan småkoka under ständig omrörning tills den lossnar kring kanterna och är fast i konsistensen.

Smörj en långpanna med smör och bred ut polentan i ett centimetertjockt lager, låt kallna.

Ta upp polentan ur långpannan och skär den i mindre bitar.

Grilla polentan i het grillpanna tills den får färg.

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Lyft upp vaktlarna ur marinaden och låt dem rinna av.

Bryn dem runt om i varm stekpanna och krydda dem med salt och nymalen svartpeppar.

Efterstek vaktlarna i ugnen på 175°C, ca 15 minuter.

Sila av marinaden och koka upp den i en kastrull, smaka av med lite socker, salt och nymalen svartpeppar.

Dela vaktlarna i två halvor och arrangera dem ovanpå sockerärtorna.

Servera med den grillade polentan och björnbärssåsen.

Garnera med några hela björnbär.

Stäng

Inköpslista

Stäng