Orecchiette med svamp, pancetta, gröna bönor och hasselnötsströssel

En italiensk pastarätt som passar bra till ett vin på druvan Nebbiolo.

Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Orecchiette (snäckformad pasta)
  • 150 g färska gröna bönor
  • 80 g pancetta
  • 200 g svampa, ex skivad skogschampinjon
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • Hasselnötsströssel
  • 50 g finriven parmesan
  • 1/2 dl hasselnötter
  • ett par kvistar rosmarin
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att göra strösslet. Rosta hasselnötter i torr stekpanna eller i ugnen tills de fått lite färg. Låt svalna. Hacka nötterna fint och blanda med riven parmesan och finhacka rosmarin. Ställ åt sidan.

Koka bönorna i saltat vatten i några minuter, lägg direkt i kallt vatten.

Tärna pancettan och stek den i en stor stekpanna med höga kanter. Tillsätt den skivade svampen och stek den mjuk. Häll i vinet och låt det koka upp. Lägg i bönor och tomater. Ställ åt sidan.

Koka Orecchiette i rikligt, saltat vatten. Slå av vattnet när pastan är lagom al dente.

Sätt tillbaka stekpannan med såsen på plattan och låt den koka upp. Vänd ner pastan och tillsätt ett par matskedar av strösslet samt gärna en skvätt olivolja extra vergine.

Servera med hasselnötsströsslet.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Orecchiette med svamp, pancetta, gröna bönor och hasselnötsströssel"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se