Boeuf bourguignon

En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 800 g högrev
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 300 g färska champinjoner
  • 200 g lök
  • 1 liter rött vin
  • 4 dl kalvfond
  • 2 st lagerblad
  • 3-4 kvistar rosmarin
  • svartpeppar
  • salt
  • haricots verts
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär högreven i mindre bitar, 2-3 centimeter.

Skiva champinjonerna.

Skär sidfläsket i mindre bitar. Spara svålen och använd som smaksättare i grytan.

Stek köttet på hög värme i grytan, tills det får fin yta runtom.

Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad. Låt fräsa med någon minut.

Hacka rosmarin och tillsätt tillsammans med svålen.

Häll på rött vin (exempelvis Terre de Mistral på bag-in-box) och kalvfond, så att det precis täcker övriga ingredienser.

Låt koka på svag värme under lock i cirka 3 timmar.

Red eventuellt av grytan (valfritt).

Stek haricots verts i lite smör.

Servera grytan med haricot verts och potatismos.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Boeuf bourguignon"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se