Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

  • Marinera kycklingen

Grillsäsong! Släng ett par örtmarinerade kycklingspett på grillen och servera med ratatouille och mozzarella.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Örtmarinerad kyckling
  • 600 g kycklingfiléer
  • 3 dl plockad bladpersilja
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/3 chilipeppar
  • 1 dl Zeta Olivolja Citron
  • Bönratatouille
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st gullök
  • 1 st gul paprika
  • 1 st liten zucchini (i bitar)
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 förp plommontomater
  • 1 dl vatten
  • 1 förp kidneybönor
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 förp italiensk mozzarella
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar.

Mixa marinaden: persilja, vitlök, citronskal, chili och Olivolja Citron.

Massera kycklingen i marinaden i och låt ligga kallt någon timme före stekning/grillning.

Trä på spett. Tips! Blötlägg gärna spetten en stund innan, så bränns de inte lika lätt på grillen.

Fräs vitlök, lök, paprika och zucchini i en kastrull med rikligt med olivolja på medelvärme. Ingredienserna ska inte ta färg.

Tillsätt tomater och vatten.

Koka i cirka 15 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 3-4 minuter.

Grilla eller stek kycklingspetten

Lägg i mozzarellan i den varma bönratatouillen.

Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se