Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

  • Marinera kycklingen

Grillsäsong! Släng ett par örtmarinerade kycklingspett på grillen och servera med ratatouille och mozzarella.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Örtmarinerad kyckling
  • 600 g kycklingfiléer
  • 3 dl plockad bladpersilja
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/3 chilipeppar
  • 1 dl Zeta Olivolja Citron
  • Bönratatouille
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st gullök
  • 1 st gul paprika
  • 1 st liten zucchini (i bitar)
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 förp plommontomater
  • 1 dl vatten
  • 1 förp kidneybönor
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 förp italiensk mozzarella
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar.

Mixa marinaden: persilja, vitlök, citronskal, chili och Olivolja Citron.

Massera kycklingen i marinaden i och låt ligga kallt någon timme före stekning/grillning.

Trä på spett. Tips! Blötlägg gärna spetten en stund innan, så bränns de inte lika lätt på grillen.

Fräs vitlök, lök, paprika och zucchini i en kastrull med rikligt med olivolja på medelvärme. Ingredienserna ska inte ta färg.

Tillsätt tomater och vatten.

Koka i cirka 15 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 3-4 minuter.

Grilla eller stek kycklingspetten

Lägg i mozzarellan i den varma bönratatouillen.

Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer