Pistageglass med mandelbräck

  • Blanda glassen
  • Låt glassen stå i frysen
  • Blanda mandelsmeten
  • Grädda mandelbräcken

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Glass
  • 100 g pistagemandel
  • 50 g socker
  • 6 äggulor
  • 75 g socker
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk amarettolikör
  • Mandelbräck
  • 100 g socker
  • 1 g pektin
  • 2,5 msk mjölk
  • 35 g honung
  • 80 g smör
  • 100 g hackad mandel
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Glassen

Skålla och skala pistagemandlarna.

Kör mandlarna i en mixer med sockret till en slät massa.

Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.

Koka upp gräddmjölken med pistagemassan under ständig omrörning.

Vispa ner gräddkoket i äggblandningen.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °.

Smeten får inte koka.

Häll smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad.

Låt smeten kallna i kylskåpet.

Tillsätt amarettolikören och kör sedan glassmassan i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.

Mandelbräcken

Sätt ugnen på 175 °.

Koka upp mjölken med honung och smör.

Blanda pektinet med sockret och rör ner det i mjölkblandningen.

Koka blandningen tills den börjar tjockna och släppa i kanterna.

Blanda i mandeln och stryk ut den på en bakduk av silikon på en plåt. Grädda mandelsmeten i ca 15 minuter eller tills den är gyllenbrun.

Låt smeten svalna och bryt den sedan i bitar till dekoration.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se