fbpx
Öppna meny

Pistageglass med mandelbräck

  • Blanda glassen
  • Låt glassen stå i frysen
  • Blanda mandelsmeten
  • Grädda mandelbräcken

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Glass
  • 100 g pistagemandel
  • 50 g socker
  • 6 äggulor
  • 75 g socker
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk amarettolikör
  • Mandelbräck
  • 100 g socker
  • 1 g pektin
  • 2,5 msk mjölk
  • 35 g honung
  • 80 g smör
  • 100 g hackad mandel
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Glassen

Skålla och skala pistagemandlarna.

Kör mandlarna i en mixer med sockret till en slät massa.

Vispa äggulor och socker vitt och luftigt.

Koka upp gräddmjölken med pistagemassan under ständig omrörning.

Vispa ner gräddkoket i äggblandningen.

Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten under ständig omrörning med en spatel tills det börjar fastna på spateln, ca 85 °.

Smeten får inte koka.

Häll smeten i en bunke och kyl den snabbt i ett kallt vattenbad.

Låt smeten kallna i kylskåpet.

Tillsätt amarettolikören och kör sedan glassmassan i en glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och rör om smeten då och då tills den har en fast konsistens.

Mandelbräcken

Sätt ugnen på 175 °.

Koka upp mjölken med honung och smör.

Blanda pektinet med sockret och rör ner det i mjölkblandningen.

Koka blandningen tills den börjar tjockna och släppa i kanterna.

Blanda i mandeln och stryk ut den på en bakduk av silikon på en plåt. Grädda mandelsmeten i ca 15 minuter eller tills den är gyllenbrun.

Låt smeten svalna och bryt den sedan i bitar till dekoration.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!