Fikonpaj med getost och honung

  • Låt degen stå i frysen
  • Grädda pajskalet
  • Grädda pajen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pajskal
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 6 st mogna fikon
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 100g getost
  • 2 msk flytande honung
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet.

Tllsätt smöret och äggulan och blanda ihop till en jämn deg.

Tryck ut degen tunt i en pajform (ca 25 cm) med löstagbar botten, nagga botten och ställ den i frysen ca 20 minuter.

Grädda det frysta pajskalet i ugn 175°, ca 15 minuter.

Vispa ihop ägg, socker och crème fraiche till fyllningen.

Smula getosten och strö hälften av den på pajskalet.

Skiva fikonen och lägg ut dem över getosten.

Slå på äggstanningen och strö över resten av getosten.

Grädda pajen i mitten av ugnen, 175° ca 30 minuter, eller tills äggstanningen har stannat och pajen har fått färg.

Ringla honungen över pajen när den har gräddats färdigt.

Låt pajen svalna något innan den serveras.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!