Gös med örttäcke i vitt vin

  • Tillagning
  • Värm i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 900 g gösfile
  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 liten knippa timjan
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g smör
  • 1 bit purjolök (den vita delen)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bena ur gösfiléerna och krydda dem med salt och peppar.

Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Skär bort kanterna på brödskivorna och grovhacka örterna.

Kör dem i en matberedare tillsammans med vitlöken tills brödet är smuligt.

Fördela brödet ovanpå fiskfiléerna.

Hyvla hälften av smöret med en osthyvel och lägg ut skivorna ovanpå brödet.

Skär purjolöken och vitlöken i tunna skivor och strö ut dem runt fisken i formen.

Häll på vin och buljong runt filéerna och stoppa in formen i varm ugn 200°C ca 20 minuter.

Ta ut fisken och lägg över filéerna på tallrikar eller ett fat.

Sila spadet till en kastrull och koka upp.

Ta kastrullen åt sidan och vispa i resten av smöret klickvis till en slät sås.

Ringla såsen runt fisken och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!