Gös med örttäcke i vitt vin

  • Tillagning
  • Värm i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 900 g gösfile
  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 liten knippa timjan
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g smör
  • 1 bit purjolök (den vita delen)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Bena ur gösfiléerna och krydda dem med salt och peppar.

Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Skär bort kanterna på brödskivorna och grovhacka örterna.

Kör dem i en matberedare tillsammans med vitlöken tills brödet är smuligt.

Fördela brödet ovanpå fiskfiléerna.

Hyvla hälften av smöret med en osthyvel och lägg ut skivorna ovanpå brödet.

Skär purjolöken och vitlöken i tunna skivor och strö ut dem runt fisken i formen.

Häll på vin och buljong runt filéerna och stoppa in formen i varm ugn 200°C ca 20 minuter.

Ta ut fisken och lägg över filéerna på tallrikar eller ett fat.

Sila spadet till en kastrull och koka upp.

Ta kastrullen åt sidan och vispa i resten av smöret klickvis till en slät sås.

Ringla såsen runt fisken och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer