Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 st ripor
  • Smör till stekning
  • 5 dl frysta blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 dl marsalavin halvtorr
  • 4 dl grädde
  • salt & vitpeppar
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het.

Spräng de frysta blåbären i kastrullen.

Tillsätt sockret, marsalan och grädden.

Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.

Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.

Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper.

Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.

Bena ur bröst och lår från riporna.

Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör.

Efterstek riporna i ugnen ca 5 minuter på 150°.

Servera gärna riporna med en passande, smaksatt pasta t.ex. blåbärspasta eller svamppasta.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se