fbpx
Öppna meny

Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 st ripor
  • Smör till stekning
  • 5 dl frysta blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 dl marsalavin halvtorr
  • 4 dl grädde
  • salt & vitpeppar
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het.

Spräng de frysta blåbären i kastrullen.

Tillsätt sockret, marsalan och grädden.

Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.

Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.

Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper.

Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.

Bena ur bröst och lår från riporna.

Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör.

Efterstek riporna i ugnen ca 5 minuter på 150°.

Servera gärna riporna med en passande, smaksatt pasta t.ex. blåbärspasta eller svamppasta.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget