Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 st ripor
  • Smör till stekning
  • 5 dl frysta blåbär
  • 2 msk socker
  • 1 dl marsalavin halvtorr
  • 4 dl grädde
  • salt & vitpeppar
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het.

Spräng de frysta blåbären i kastrullen.

Tillsätt sockret, marsalan och grädden.

Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.

Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.

Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper.

Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.

Bena ur bröst och lår från riporna.

Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör.

Efterstek riporna i ugnen ca 5 minuter på 150°.

Servera gärna riporna med en passande, smaksatt pasta t.ex. blåbärspasta eller svamppasta.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer