Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor

  • Tillagning

Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 hel (1kg) fisk Ex havsabborre eller gös
  • 500 g blåmusslor
  • 1 hel vitlök oskalade vitlöksklyftor
  • 1 fänkål strimlad
  • 4 salladslökar
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fjälla och ta ur fisken.

Skrubba blåmusslorna rena.

Gnid in fisken med olivolja och krydda den både in- och utvändigt med salt och peppar.

Fyll magen med de oskalade vitlöksklyftorna.

Lägg fisken på ett stort ark aluminiumfolie.

Fördela fänkålen och salladslöken under och ovanpå fisken och lägg ut musslorna runt om.

Svep in fisken löst i aluminiumfolien och vik in kanterna till ett väl tillslutet paket.

Ugnsbaka fisken i 200° C, ca 30 minuter.

Servera fisken med skyn som blir i paketet och färskpotatis.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!