Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan

En utmärkt vardagsrätt. God, smakrik och lättlagad. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 st fint tärnade tellicherry pepper-korvar
  • ca 140 tärnad bacon
  • 5 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 200 g brysselkål
  • 250 g spenat- och ricottafylld tortellini
  • 125 g ricotta
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att steka bacon och den hackade korven knaprig i en panna med lite olja tillsammans med vitlöken och rosmarin.

Lägg i brysselkålen och en klick smör och sänk värmen något.

Blanda ordentligt och stek ca 4-5 minuter.

Brysselkålshuvudena ska vara al dente och inte för mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningar och häll av.

Blanda ner pastan i brysselkålröran. Rör om ordentligt.

Häll upp ricottan i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja.

Servera tortellini-röran med en klick ricotta och rikligt med parmesan.

Avsluta med att ringla en god olivolja över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se