Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan

En utmärkt vardagsrätt. God, smakrik och lättlagad. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3 st fint tärnade tellicherry pepper-korvar
  • ca 140 tärnad bacon
  • 5 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 200 g brysselkål
  • 250 g spenat- och ricottafylld tortellini
  • 125 g ricotta
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att steka bacon och den hackade korven knaprig i en panna med lite olja tillsammans med vitlöken och rosmarin.

Lägg i brysselkålen och en klick smör och sänk värmen något.

Blanda ordentligt och stek ca 4-5 minuter.

Brysselkålshuvudena ska vara al dente och inte för mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningar och häll av.

Blanda ner pastan i brysselkålröran. Rör om ordentligt.

Häll upp ricottan i en skål och smaka av med salt, peppar och olivolja.

Servera tortellini-röran med en klick ricotta och rikligt med parmesan.

Avsluta med att ringla en god olivolja över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer