Osso Buco alla milanese

  • Låt kalvläggen sjuda
  • Låt riset sjuda

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Kalvläggen
  • 4 tjocka skivor kalvlägg
  • 1 klick smör
  • vetemjöl
  • 1 finhackad gullök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 8-10 flådda urkärnade och hackade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • Gremolata
  • 0,5 dl hackad persilja 
  • 1 citron rivet skal
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Risotto ala milanese
  • 4 dl arborioris
  • 2 msk smör
  • 2-3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 5 dl varm hönsbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 pkt (0,5g) saffran
  • 50 g smör
  • 50g riven parmesan
  • Salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vänd kalvläggen i mjöl och bryn dem på bägge sidor i smöret, krydda med salt och peppar.

Lägg i den finhackade gula löken och låt den fräsas mjuk tillsammans med kalvläggen.

Häll i det vita vinet och låt det koka upp, lägg i tomaterna och den pressade vitlöken.

Sänk värmen och låt kalvläggen sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet är mört och nästan faller av benet.

Smaka av med salt och peppar.

Fräs shalottenlök och vitlök i 2 msk smör utan att de tar färg i en kastrull.

Tillsätt ris och saffran och låt det fräsa med löken under omrörning ca 1 minut.

Slå på vinet och den varma hönsbuljongen, låt det koka upp under omrörning.

Ta ner värmen på lägsta möjliga temperatur och låt riset sjuda under lock ca 20 minuter.

Riset ska vara något blött och ha tuggmotstånd när det är färdigt.

Om riset kokar torrt så tillsätts lite mer buljong.

Avsluta risotton med att röra ner smöret och parmesanosten.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan och strö det över Ossobucon, servera med risotton.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!