fbpx
Öppna meny

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g kalvstek
  • 1 stjälk blekselleri i bitar
  • 1 morot i skivor
  • 1 gullök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 flaska vitt vin
  • 2st lagerblad
  • vatten
  • 2-3 tsk salt
  • Tonfisksås
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 3 äggulor
  • 6 sardellfiler
  • 2 msk kapris
  • 1/2 pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • buljong från kalvsteken
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Marinera kalvsteken i vinet med grönsakerna och lagerbladen i ett dygn.

Vänd steken ett par gånger under tiden.

Lägg kalvsteken i en kastrull och häll över marinaden.

Häll på så mycket vatten att steken täcks, krydda med salt och låt koka upp.

Sjud köttet i ca 1 timme, låt steken svalna i spadet.

Låt vattnet från tonfisken rinna av.

Kör sedan tonfisken med sardellfiléerna, kaprisen och äggulorna i en mixer till en slät puré.

Tillsätt citronsaften och olivoljan, späd eventuellt med lite buljong.

Smaka av med salt och peppar.

Skär kalvsteken i tunna skivor och lägg upp dem på ett fat.

Häll såsen över köttet och strö över med kapris.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget