Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g kalvstek
  • 1 stjälk blekselleri i bitar
  • 1 morot i skivor
  • 1 gullök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 flaska vitt vin
  • 2st lagerblad
  • vatten
  • 2-3 tsk salt
  • Tonfisksås
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 3 äggulor
  • 6 sardellfiler
  • 2 msk kapris
  • 1/2 pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • buljong från kalvsteken
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Marinera kalvsteken i vinet med grönsakerna och lagerbladen i ett dygn.

Vänd steken ett par gånger under tiden.

Lägg kalvsteken i en kastrull och häll över marinaden.

Häll på så mycket vatten att steken täcks, krydda med salt och låt koka upp.

Sjud köttet i ca 1 timme, låt steken svalna i spadet.

Låt vattnet från tonfisken rinna av.

Kör sedan tonfisken med sardellfiléerna, kaprisen och äggulorna i en mixer till en slät puré.

Tillsätt citronsaften och olivoljan, späd eventuellt med lite buljong.

Smaka av med salt och peppar.

Skär kalvsteken i tunna skivor och lägg upp dem på ett fat.

Häll såsen över köttet och strö över med kapris.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer