Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g kalvstek
  • 1 stjälk blekselleri i bitar
  • 1 morot i skivor
  • 1 gullök i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 flaska vitt vin
  • 2st lagerblad
  • vatten
  • 2-3 tsk salt
  • Tonfisksås
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 3 äggulor
  • 6 sardellfiler
  • 2 msk kapris
  • 1/2 pressad citron
  • 2 dl olivolja
  • buljong från kalvsteken
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Marinera kalvsteken i vinet med grönsakerna och lagerbladen i ett dygn.

Vänd steken ett par gånger under tiden.

Lägg kalvsteken i en kastrull och häll över marinaden.

Häll på så mycket vatten att steken täcks, krydda med salt och låt koka upp.

Sjud köttet i ca 1 timme, låt steken svalna i spadet.

Låt vattnet från tonfisken rinna av.

Kör sedan tonfisken med sardellfiléerna, kaprisen och äggulorna i en mixer till en slät puré.

Tillsätt citronsaften och olivoljan, späd eventuellt med lite buljong.

Smaka av med salt och peppar.

Skär kalvsteken i tunna skivor och lägg upp dem på ett fat.

Häll såsen över köttet och strö över med kapris.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!