Pizzadeg för 6 stora pizzor

  • Låt degen jäsa
  • Grädda i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1/2 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet, sockret och saltet.

Tillsätt olivoljan och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en deg.

Knåda degen ordentligt och länge tills den känns smidig och följsam.

Det går med fördel att göra pizzadegen i en matberedare med degkrok.

Låt degen jäsa övertäckt med en handduk i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.

Lyft ur degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den lätt.

Dela degen i 6 lika stora delar.

Kavla eller arbeta ut degbitarna tunt och lägg dem på plåtar smorda med lite olivolja.

När önskad fyllning har lagts på degen gräddas pizzorna längst ner i varm ugn, 275° C, ca 15 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer