Pizzadeg för 6 stora pizzor

  • Låt degen jäsa
  • Grädda i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1/2 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet, sockret och saltet.

Tillsätt olivoljan och vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en deg.

Knåda degen ordentligt och länge tills den känns smidig och följsam.

Det går med fördel att göra pizzadegen i en matberedare med degkrok.

Låt degen jäsa övertäckt med en handduk i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.

Lyft ur degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den lätt.

Dela degen i 6 lika stora delar.

Kavla eller arbeta ut degbitarna tunt och lägg dem på plåtar smorda med lite olivolja.

När önskad fyllning har lagts på degen gräddas pizzorna längst ner i varm ugn, 275° C, ca 15 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. Välkommen!