Makrill med citron och fänkål

  • Tillagning
  • Grilla

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 st små fänkålshuvuden
  • 4 st makrill urtagna
  • 2 st citroner
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en kniv.

Lägg strimlorna i kallt vatten.

Salta och peppra makrillen och fyll med citronskivor och dill.

Riv skalet av en halv citron och blanda med 3 msk pressad citronjuice och 2 msk olja.

Häll av fänkålen och låt rinna av i durkslag.

Blanda fänkålen med citrondressingen.

Salta och peppra.

Lägg fänkålen på folie och lägg makrillen ovanpå.

Forma till ett paket och grilla ca 10 minuter på varje sida.

Kontrollera att fisken är genomstekt, grilla annars vidare.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!