Makrill med citron och fänkål

  • Tillagning
  • Grilla

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 st små fänkålshuvuden
  • 4 st makrill urtagna
  • 2 st citroner
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en kniv.

Lägg strimlorna i kallt vatten.

Salta och peppra makrillen och fyll med citronskivor och dill.

Riv skalet av en halv citron och blanda med 3 msk pressad citronjuice och 2 msk olja.

Häll av fänkålen och låt rinna av i durkslag.

Blanda fänkålen med citrondressingen.

Salta och peppra.

Lägg fänkålen på folie och lägg makrillen ovanpå.

Forma till ett paket och grilla ca 10 minuter på varje sida.

Kontrollera att fisken är genomstekt, grilla annars vidare.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se