fbpx
Öppna meny

Caponata

  • Låt aubuginerna rinna av
  • Låt sjuda i
  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 medelstora Aubuginer
  • 1 msk salt
  • 1 gullök i tunna klyftor
  • 2 stjälkar blekselleri skivade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 100 gr urkärnade oliver
  • 2 msk kapris eller 10 st kvistkapris
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginerna i centimeter stora kuber.

Blanda auberginen med salt och låt den rinna av i ett durkslag i ca 30 minuter.

Torka auberginkuberna på hushållspapper och stek dem sedan gyllene i het olivolja.

Fräs lökklyftorna i en kastrull med lite olivolja tills den börjar ta färg.

Lägg i bleksellerin och låt den fräsa med löken någon minut.

Rör ner tomatpurén och de krossade tomterna.

Tillsätt sockret och vinägern och låt det sedan sjuda i ca 15 minuter utan lock.

Vänd ner auberginkuberna, kaprisen och oliverna i tomatröran och smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

Caponatan serveras kall, antingen med ett gott bröd eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Caponatan kan förvaras i täckt glasburk i kylen i ca 2 veckor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!