Caponata

  • Låt aubuginerna rinna av
  • Låt sjuda i
  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 medelstora Aubuginer
  • 1 msk salt
  • 1 gullök i tunna klyftor
  • 2 stjälkar blekselleri skivade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 100 gr urkärnade oliver
  • 2 msk kapris eller 10 st kvistkapris
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär auberginerna i centimeter stora kuber.

Blanda auberginen med salt och låt den rinna av i ett durkslag i ca 30 minuter.

Torka auberginkuberna på hushållspapper och stek dem sedan gyllene i het olivolja.

Fräs lökklyftorna i en kastrull med lite olivolja tills den börjar ta färg.

Lägg i bleksellerin och låt den fräsa med löken någon minut.

Rör ner tomatpurén och de krossade tomterna.

Tillsätt sockret och vinägern och låt det sedan sjuda i ca 15 minuter utan lock.

Vänd ner auberginkuberna, kaprisen och oliverna i tomatröran och smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

Caponatan serveras kall, antingen med ett gott bröd eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Caponatan kan förvaras i täckt glasburk i kylen i ca 2 veckor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!