Öppna meny

Laxburgare

Ett enkelt recept på supergoda laxburgare med dill och citron. Matcha med fördel till vinerna längre ner.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Laxburgare
  • 750 g lax (mald eller finhackad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 msk citronzest
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1/2 msk finhackad färsk dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st äggvita
  • 1/2 dl olivolja (för pensling)
  • hamburgerbröd
  • salladsblad
  • tomatskivor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda lax, salt, peppar, citron juice, citronzest, lök, dill, senap och äggvita i en stor skål.

Blanda för hand tills färsen är genomarbetad.

Dela upp färsen i fyra lika stora delar. Platta till de blivande burgarna till önskad tjocklek och pensla bägge sidor i ordentligt med olivolja.

Använder du gasolgrill ska temperaturen vara uppe i 160 grader innan du lägger burgarna på grillen. Steker du i panna på spisen tillsätt ytterligare olja eller smör och stek på hög temperatur.

Grilla eller stek cirka 2–3 minuter på varje sida.

Under tiden som burgarna går klart, förbered genom att lägga på salladsblad, tomatskiva och majonnäs, tartarsås eller annan önskad dressing på bröden, innan du placerar laxburgaren på den undre brödskivan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Laxburgare"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget