Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré

Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 3-4 st club steaks (svensk hängmörad biff på benet, ca 1 kilo totalt)
  • 400 g sparrisbroccoli
  • 2 burkar á 400 g vita cannellinibönor
  • 1 st kruka timjan
  • 1/2 st citron, skalet
  • 1 dl grädde (40%)
  • 2 tsk smör
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ta ut köttet ur kylen i god tid och låt det ligga i rumstemperatur i 30–60 minuter innan stekning.

Häll av och skölj bönorna med vatten. Mixa slätt i matberedare eller med stavmixer med citronskal, salt, 1 msk olivolja och grädde. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp två liter saltat vatten. Under tiden salta och peppra köttet och hetta upp en stekpanna – eller kanske behöver du två – på medium eller hög värme. Stek köttbitarna i olja och smör; bryn först den ena sidan, vänd och bryn sedan den andra. Lägg till en näve timjan i pannan.

Stek till önskad stekgrad och låt köttet vila minst hälften av stektiden innan servering. Under tiden, koka broccolin i två minuter. Värm upp bönpurén.

Servera biffarna med saft från pannan och bönpuré.

Toppa med broccolin och garnera med timjan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

På denna webbplats jobbar vi med cookies för att förbättra din surfupplevelse. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se